Διαδικασία υποβολής έργων προς έκδοση

Σ' ευχαριστούμε πολύ που επέλεξες τον εκδοτικό μας οίκο και μας εμπιστεύεσαι το έργο σου για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο των φίλων του βιβλίου! Σε ενημερώνουμε πως οι Εκδόσεις Κέφαλος καινοτομούν και δέχονται να εκδώσουν βιβλία τόσο ενήλικων συγγραφέων, όσο και παιδιών, αλλά και εφήβων, δίνοντας βήμα σε συγγραφείς όλων των ηλικιών, επενδύοντας στο μέλλον της σύγχρονης λογοτεχνίας! 

Εάν είσαι ένας συγγραφέας που επιθυμείς να δεις το έργο σου να εκδίδεται σε έναν επαγγελματικό και αναγνωρισμένο εκδοτικό οίκο και το βιβλίο σου να βρίσκεται άμεσα διαθέσιμο στα ράφια των μεγαλύτερων βιβλιοπωλείων, τότε ο εκδοτικός μας οίκος είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Έλα να μοιραστείς την ιστορία σου μαζί μας και άφησε μας να την φροντίσουμε και να την προβάλλουμε στον κόσμο. Είμαστε εδώ για να σε υποστηρίξουμε και να σε βοηθήσουμε να φτάσεις τη λογοτεχνική σου φωνή σε όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες.

Διάβασε παρακάτω όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζεις για τα οικονομικότερα πακέτα προσφορών έκδοσης στην Ελλάδα, τα οποία προσφέρει ο εκδοτικός μας οίκος, Εκδόσεις Κέφαλος. 

Επέλεξε το πακέτο που σου ταιριάζει και υπέβαλε το έργο σου για έκδοση από τις Εκδόσεις Κέφαλος  στο email:


και να μας επισυνάψεις μαζί: α. μία σύνοψη του έργου, β. ένα σύντομο βιογραφικό σου και γ. τα στοιχεία επικοινωνίας σου, ενώ παράλληλα θα πρέπει να μας αναφέρεις σε ποιο είδος ανήκει το έργο σου. 

Μόλις υποβάλλεις το έργο σου / τα έργα σου, η τριμελής επιτροπή αξιολόγησης των εκδόσεών μας θα μελετήσει την πρότασή σου και ανάλογα με το είδος και τις σελίδες του έργου, θα λάβεις την απάντησή μας εντός 3 έως 7 ημερών. 
Μην διστάσεις λοιπόν! Έλα κι εσύ στη μεγάλη εκδοτική μας οικογένεια για να κάνουμε μαζί τη φαντασία σου... βιβλίο!


1. ΣΕΛΙΔΕΣ: Διευκρίνιση για τις σελίδες, εννοούμε π.χ. για την επιλογή α. από 10 έως 100 σελίδες, για την επιλογή β. από 110 έως 150 σελίδες κ.ο.κ.
2. ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Στις εργασίες συμπεριλαμβάνονται όλα τα στάδια έκδοσης: φιλολογική επιμέλεια, σελιδοποίηση, δημιουργία εξωφύλλου, έκδοση ISBN, εκτύπωση δοκιμίου για έλεγχο, τελικές διορθώσεις και εκτύπωση.
3. ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ: Το βιβλίο θα διακινηθεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας.
4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ: Το ποσό μπορεί να καταβληθεί από 3 έως 6 δόσεις.
5. ΕΚΔΟΣΗ PRINT ON DEMAND: Η έκδοση Print On Demand αφορά την εκτύπωση 25 αντιτύπων.



1. ΣΕΛΙΔΕΣ: Διευκρίνιση για τις σελίδες, εννοούμε π.χ. για την επιλογή α. από 10 έως 24 σελίδες, για την επιλογή β. από 26 έως 34 σελίδες κ.ο.κ.
2. ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Στις εργασίες συμπεριλαμβάνονται όλα τα στάδια έκδοσης: εικονογράφηση, φιλολογική επιμέλεια, σελιδοποίηση, δημιουργία εξωφύλλου, έκδοση ISBN, εκτύπωση δοκιμίου για έλεγχο, τελικές διορθώσεις και εκτύπωση.
3. ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ: Το βιβλίο θα διακινηθεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας.
4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ: Το ποσό μπορεί να καταβληθεί από 3 έως 6 δόσεις.
5. ΕΚΔΟΣΗ PRINT ON DEMAND: Η έκδοση Print On Demand αφορά την εκτύπωση 25 αντιτύπων.




1. ΣΕΛΙΔΕΣ: Διευκρίνιση για τις σελίδες, εννοούμε π.χ. για την επιλογή α. από 10 έως 100 σελίδες, για την επιλογή β. από 110 έως 150 σελίδες κ.ο.κ.
2. ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ: Το βιβλίο θα διακινηθεί σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας.
3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ: Το ποσό μπορεί να καταβληθεί είτε σε δόσεις (από 2 έως 3 δόσεις -χωρίς πιστωτική κάρτα) είτε εφάπαξ.