Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) για την έκδοση του βιβλίου μου από τις Εκδόσεις Κέφαλος

Συνέκδοση σημαίνει έκδοση ενός βιβλίου με συγχρηματοδότηση τόσο από τον εκδοτικό οίκο, όσο και από τον συγγραφέα, σε αντίθεση με την αυτοέκδοση που επιβαρύνεται όλο το κόστος έκδοσης και προώθησης-διαφήμισης ο συγγραφέας, όπως και τη διακίνησή του σε βιβλιοπωλεία. Οι Εκδόσεις Κέφαλος διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο πλάνο έκδοσης, το οποίο αποτελείται από τα πακέτα προσφορών συνέκδοσης που μπορεί να επιλέξει ο συγγραφέας κι εμείς από την πλευρά μας καλύπτουμε σε όλα τα στάδια της έκδοσης το υπόλοιπο 20-50% ανάλογα με το τύπο έκδοσης και τις σελίδες του έργου, ενώ καλύπτουμε το 100% της προώθησης-διαφήμισης, όπως και τη διακίνηση του βιβλίου σε βιβλιοπωλεία της Ελλάδας.

Οι Εκδόσεις Κέφαλος προσφέρουν τους εξής τύπους έκδοσης: α) παραδοσιακή έκδοση (προεκτύπωση συγκεκριμένου αριθμού αντιτύπων για διάθεση), β) έκδοση Print on Demand (κατά παραγγελία εκτύπωση αντιτύπου) και γ)ηλεκτρονική έκδοση (έκδοση έργων σε μορφή ebook).

Οι Εκδόσεις Κέφαλος εκδίδουν όλα τα είδη βιβλίων: ποιητικές συλλογές, συλλογές διηγημάτων, θεατρικά έργα, ανθολογίες, συλλογικά έργα, παραμύθια, μυθιστορήματα, νουβέλες, δοκίμια, επιστημονικές και λαογραφικές μελέτες, διπλωματικές εργασίες κτλ.

Οι Εκδόσεις Κέφαλος προσφέρουν τη μεγαλύτερη προμήθεια συγγραφικών δικαιωμάτων συνέκδοσης στην Ελλάδα και μάλιστα όχι μετά από τα πρώτα 50 ή 100 αντίτυπα, αλλά από το πρώτο κιόλας έντυπο που θα πωληθεί! Πιο συγκεκριμένα: α) στην παραδοσιακή έκδοση αποδίδουμε το 30% των πωλήσεων στο συγγραφέα, β) στην έκδοση Print on Demand αποδίδουμε το 30% των πωλήσεων στο συγγραφέα, γ) στην έκδοση ηλεκτρονικών βιβλίων (ebook) αποδίδουμε το 50-60% των πωλήσεων στο συγγραφέα και δ) στην έκδοση παιδικών και εφηβικών βιβλίων αποδίδουμε το 30% των πωλήσεων στο συγγραφέα.

Μπορείς να επιλέξεις τις Εκδόσεις Κέφαλος: α) γιατί πάνω από 500 σύγχρονοι λογοτέχνες έχουν συνεργαστεί με τις Εκδόσεις Κέφαλος είτε σε προσωπική είτε σε συλλογική έκδοση, β) διότι προσφέρουμε τη δυνατότητα συνέκδοσης κι όχι αυτοέκδοσης βιβλίων, αναλαμβάνοντας το 20-50% της έκδοσης ενός έργου ανάλογα με τον τύπο της έκδοσης και τις σελίδες του έργου και διαθέτουμε τα οικονομικότερα πακέτα προσφορών συνέκδοσης στην Ελλάδα και γ) επειδή αναλαμβάνουμε το 100% της προώθησης-διαφήμισης.

Οι Εκδόσεις Κέφαλος διαθέτουν τα οικονομικότερα πακέτα προσφορών συνέκδοσης στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα: α) για παραδοσιακή έκδοση βιβλίου οι προσφορές μας ξεκινάνε από τα 295€, β) για έκδοση Print on Demand οι προσφορές μας ξεκινάνε από τα 245€, γ) για έκδοση ηλεκτρονικού βιβλίου (ebook) οι προσφορές μας ξεκινάνε από τα 95€ και δ) για έκδοση παιδικών, εφηβικών και έγρωμων βιβλίων οι προσφορές μας ξεκινάνε από τα 395€ για έκδοση Print on Demand και τα 445€ για παραδοσιακή έκδοση.

Οι Εκδόσεις Κέφαλος προσφέρουν την καλύτερη δυνατή διευκόλυνση στους συγγραφείς! Πιο συγκεκριμένα ο συγγραφέας που θα συνάψει συμφωνία συνέκδοσης με τον εκδοτικό μας οίκο, μπορεί να καταβάλει το κόστος είτε εφάπαξ είτε σε 3-6 δόσεις σε μετρητά ή μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή e-banking, χωρίς τη διαμεσολάβηση πιστωτικών καρτών.

Μπορείς να υποβάλλεις το έργο σου για αξιολόγηση από τις Εκδόσεις Κέφαλος στο email: ekdoseiskefalos@gmail.com. Επίσης, είναι απαραίτητο να μας επισυνάψεις μαζί: α. μία σύνοψη του έργου, β. ένα σύντομο βιογραφικό σου και γ. τα στοιχεία επικοινωνίας σου, ενώ παράλληλα θα πρέπει να μας αναφέρεις σε ποιο είδος ανήκει το έργο σου. Μόλις υποβάλλεις το έργο σου, η επιτροπή αξιολόγησης των εκδόσεών μας θα μελετήσει την πρότασή σου και ανάλογα με το είδος και τις σελίδες του έργου, θα λάβεις την απάντησή μας εντός 3 έως 7 ημερών.

Τα στάδια έκδοσης που ακολουθούμε για την έκδοση ενός βιβλίου είναι τα εξής: φιλολογική επιμέλεια (συνοχή κειμένου, εντοπισμός, συντακτικών και γραμματικών λαθών, σωστή χρήση σημείων στίξης), διορθώσεις, σελιδοποίηση (σελιδοποιούμε το κείμενό σου για να πάρει την καταλληλότερη μορφή για ένα άρτιο τυπογραφικά έντυπο έργο), εικονογράφηση (εικονογραφούμε το βιβλίου σου, εμπνευσμένοι από τους ήρωες του και τα τοπία του, για να χαρίσουμε στο μικρό αναγνώστη ένα χαρούμενο και πλούσιο αισθητικά αποτέλεσμα, για να ταυτιστεί μαζί με την ιστορία σου), εξώφυλλο (εμπνεόμαστε από το λογοτεχνικό έργο του συγγραφέα και διαμορφώνουμε το εξώφυλλο του βιβλίου του στις σωστές προδιαγραφές για εκτύπωση στο τυπογραφείο), εκτύπωση δοκιμίων για έλεγχο, τελικές διορθώσεις και τελική εκτύπωση. Μετά ακολουθεί διακίνηση σε βιβλιοπωλεία και η προώθηση-διαφήμιση του.

Μάλιστα το βιβλίο σου θα διαθέτει ISBN, διότι είναι απαραίτητο για την πώλησή του.

Όχι, δεν είναι απαραίτητη η φυσική σου παρουσία στην έδρα μας για την έκδοση του βιβλίου σου. Πλέον τα μέσα επικοινωνία που διαθέτουμε είναι πολλά: email, τηλέφωνο, βιντεοκλήση και skype, οπότε θα έχουμε άμεση επικοινωνία εξ αποστάσεως -εάν δεν είσαι κάτοικος Αθηνών- στη διεκπαιρέωση όλων των σταδίων έκδοσης του βιβλίου σου.

Οι Εκδόσεις Κέφαλος θα διαθέσουν το βιβλίο σου στις μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων της Ελλάδας, αλλά και στα τοπικά βιβλιοπωλεία μέσω της βιβλιογραφικής βάσης BiblioNet και σε ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία. Τέλος το πλάνο προώθησης του βιβλίου σου αποτελεί για τις Εκδόσεις Ακαδημία Κέφαλος τη μεγαλύτερη ευθύνη, γι' αυτό το λόγο προωθούμε-διαφημίζουμε το βιβλίου σου με τους εξής ενδεικτικούς τρόπους: α) συνεντεύξεις: εκπομπές, ραδιόφωνο, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, β) διαφημίσεις: έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα (εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες) και γ)άλλες δράσεις: Social Media Marketing, δημιουργία: blog, και διαφημιστικού βίντεο, κληρώσεις, βιβλιοκριτικές, Goodreads, υποστήριξη σε εκδηλώσεις κ.ά.

Θα ενημερώνεσαι για τις πωλήσεις του βιβλίου σου κάθε ένα έτος, όπως και η εκκαθάριση των εσόδων θα πραγματοποείται κάθε έτος.

Φυσικά. Οι Εκδόσεις Κέφαλος εκδίδουν και ξενόγλωσσα βιβλία για το εξωτερικό, τα οποία διακινούνται μέσω της Amazon.

Μάλιστα. Διαθέτουμε συνεργάτες μεταφραστές οι οποίοι θ' αναλάβουν τη μετάφραση του έργου σου στις πιο οικονομικότερες τιμές.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός βιβλίου εξαρτόνται από το είδος του. Εμείς στις Εκδόσεις Ακαδημία Κέφαλος προφέρουμε την καλύτερη ποιότητα τόσο έντυπων όσο και ηλεκτρονικών έργων. Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι τα χαρτιά που χρησιμοποιούμε είναι τα εξής: α) Χαρτί Σαμουά 100 γραμμαρίων (για λογοτεχνικά, φιλολογικά και επιστημονικά έργα), β) Χαρτί Velvet 135 γραμμαρίων (για έγχρωμες εκτυπώσεις -κυρίως σε παιδικά βιβλία) και γ) Χαρτίς Γραφής 120 γραμμαρίων (για παιδικά και σχολικά βιβλία). Επίσης, χρησιμοποιούμε τις εξής διαστάσεις βιβλίων -ανάλογα με το είδος και την προτίμηση του συγγραφέα: α) 14x21, β) 15,7X24, γ) 17x24 και δ) 21x29,7. Τα είδη βιβλιοδεσίας που χρησιμοποιούμε -ανάλογα με το είδος, τις σελίδες και την προτίμηση του συγγραφέα- είναι τα εξής: α) κολλητό, β) ραφτό (για πάνω από 500 αντίτυπα), γ) καρφίτσα (για έως 40 σελίδες βιβλία) και δ) κάλλημα (σκληρόδετη). Τέλος, διαθέτουμε δύο είδη εξωφύλλων: α) μαλακό εξώφυλλο (γραμμάρια χαρτιού 250 ή 300) και β) σκληρόδετο (βιβλιοδεσία: κάλλημα).

Παραδοσιακή έκδοση είναι η έκδοση τόσο έντυπων προσωπικών, όσο και έντυπων συλλογικών έργων, με προεκτύπωση για διακίνηση συγκεκριμένου αριθμού αντιτύπων (50 ή 100 ή περισσότερα).

Ο εν λόγω τύπος έκδοσης είναι διαδεδομένος στο εξωτερικό και προσφέρει την έκδοση ενός βιβλίου σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού το κάθε αντίτυπο θα εκτυπώνεται κατά παραγγελία. Οι Εκδόσεις Κέφαλος πρωτοπορούν και φέρνουν στην Ελλάδα την υπηρεσία Print on Demand (κατά παραγγελία εκτύπωση) όχι μέσω της Amazon, αλλά μέσω άμεσης εκτύπωσης στην Ελλάδα.

Μάλιστα. Οι Εκδόσεις Κέφαλος σου προσφέρουν τη δυνατότητα να εκδόσεις το βιβλίο σου εξαιρετικώς οικονομικά, σε ηλεκτρονική μορφή: ebook, το οποίο μπορεί να το κατεβάσει εύκολα ο βιβλιόφιλος και να το ξεφυλλίσει άμεσα στο κινητό του, στον υπολογιστή του, στον ηλεκτρονικό αναγνώστη του ή σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Ο εν λόγω τύπος έκδοσης είναι διαδεδομένος στο εξωτερικό και προσφέρει στον αναγνώστη την άμεση πρόσβαση σε οποιοδήποτε βιβλίο που θα του κάνει κυριολεκτικά... click!

Οι Εκδόσεις Κέφαλος αναλαμβάνουν την έκδοση παιδικών (για όλες τις ηλικίες) και εφηβικών βιβλίων σε όλα τα στάδια έκδοσης. Εικονογραφούμε το βιβλίου σου, εμπνευσμένοι από τους ήρωες του και τα τοπία του, για να χαρίσουμε στο μικρό αναγνώστη ένα χαρούμενο και πλούσιο αισθητικά αποτέλεσμα, για να ταυτιστεί μαζί με την ιστορία σου! Αναλαμβάνουμε γενικότερα την έκδοση όλων των ειδών έγχρωμων βιβλίων.

Οι Εκδόσεις Κέφαλος αναλαμβάνουν την έκδοση της ακαδημαϊκής σου εργασίας (σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο) και μπορείς να έχεις την εργασία σου τυπωμένη σε βιβλίο: γρήγορα και οικονομικά με τις βασικές (δημιουργία εξωφύλλου και εκτύπωση) και προαιρετικές υπηρεσίες (σελιδοποίηση και φιλολογική επιμέλεια) που σου προσφέρουμε!

Οι Εκδόσεις Κέφαλος με την πολύχρονη εμπειρία τους στις εκδόσεις, αναλαμβάνουν την έκδοση συλλογικών έργων και περιοδικών τόσο έντυπων, όσο και ηλεκτρονικών σε όλα τα στάδια (σελιδοποίηση, εξώφυλλο, εκτύπωση δοκιμίων για έλεγχο και τελικές διορθώσεις), την τελική εκτύπωση τους σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων που θα μας ορίσετε εσείς και την προώθηση τους εφόσον το επιθυμείτε.

Οι Εκδόσεις Κέφαλος προσφέρουν σε όλους τους συγγραφείς που θέλουν να εκδώσουν και να διακινήσουν μόνοι τους το έργο τους, μεμονωμένες αλλά βασικές εργασίες για την αυτοέκδοση του βιβλίου τους. Πιο συγκεκριμένα προσφέρουν: α. δημιουργία εξωφύλλου (εμπνεόμαστε από το λογοτεχνικό έργο του συγγραφέα και διαμορφώνουμε το εξώφυλλο του βιβλίου του στις σωστές προδιαγραφές για εκτύπωση στο τυπογραφείο), β. σελιδοποίηση (σελιδοποιούμε το κείμενό σου για να πάρει την καταλληλότερη μορφή για ένα άρτιο τυπογραφικά έντυπο έργο) και γ. φιλολογική επιμέλεια (συνοχή κειμένου, εντοπισμός, συντακτικών και γραμματικών λαθών, σωστή χρήση σημείων στίξης, διορθώσεις). Μάλιστα, ο συγγραφέας μπορεί να επιλέξει είτε μία είτε όσες από τις εν λόγω εργασίες επιθυμεί, ενώ μπορεί να επιλέξει και τις τρεις εργασίες σ' ένα μοναδικό πακέτο προσφοράς!