ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η  Λαμπηδόνα, φυτό με λάμψη και χρώμα, χαρίζει σε ένα φτωχό  βοσκό, τη χλιδή και τον πλούτο. Μέσα στη λάμψη και τον πλούτο,  θα γεννηθεί  η κόρη του η Δόνα. 
Η ζωή της Δόνας θα είναι συνυφασμένη, με τη λάμψη,  το χρώμα και την ομορφιά. Όταν μεγαλώσει θα ακολουθήσει  τα όνειρα της, που θα την πάνε ψηλά στα αστέρια. Η Δόνα, θα δει από κοντά, το μαγευτικό Βόρειο Σέλας και θα χαθεί μέσα στην πανδαισία των χρωμάτων χορεύοντας μαζί του και η λάμψη του θα την πάει, σε μια άλλη διάσταση,  μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας…

*Το εν λόγω έργο έχει βραβευτεί με το Γ΄ Βραβείο Πεζογραφήματος το 2015 από την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Νατάσσα Θάνου, γεννήθηκε στην Εύβοια, μια κρύα μέρα του Γενάρη, με το πρώτο ξύπνημα, του ήλιου, του ηλιάτορα και το τιτίβισμα των πουλιών, από τότε ο ήλιος όταν βγαίνει, φωτίζει, την καρδιά της και την πλημυρίζει. με ενέργεια και δημιουργία. Όταν ο ήλιος χάνεται, η καρδιά της μαυρίζει και τότε έρχονται τα αστέρια ….
Tελειώνοντας το Λύκειο Λ. Αιδηψού Ευβοίας, μπαίνει στα ΙΕΚ, αποκτά το δίπλωμα : «Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης» Και η δίψα της γνώσης συνεχίζεται με το Καποδιστριακό…. Βιβλία της: σε ηλεκτρονική μορφή
Βραβείο λογοτεχνικού Διαγωνισμού: eyelands στα :
Μή-νυ-μα τα SOS…: http://www.easyriter.gr/ebooks/item/533
Η μάσκα της χαράς: http: //www.easywriter.gr/ebooks/item/398
Ειρηνούλα: http:/www.easywriter.gr/ebooks/item/461
O Φωτεινός Βασιλιάς: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/462
Μπερ-δο-μύθια: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/506
O Ευχούλης {Χριστουγεννιάτικη ιστορία}:
http://www.easywriter.gr/ebooks/item/782
Δόνα Λαμπηδόνα: {Γ’ Βραβείο, πεζογραφήματος διηγήματος, από την UNESCO} στις 14 Νοεμβρίου 2015, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Όνειρα χαράς και λύπης: παιδικό παραμύθι σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, από της εκδόσεις: Φυλάτος
Συμμετοχή , με ποίημα που πήρε έπαινο με θέμα :το αρχαίο μεγαλείο σε Λογοτεχνικό τόμο, καθώς και το Ανθολόγιο της Αμφικτιονίας Ελληνισμού, όπου διατίθεται σε ξένες και Ελληνικές Βιβλιοθήκες.
Συμμετοχή με 10 ποιήματα στην ποιητική συλλογή της UNESCO: Σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές, όπου θα διατίθεται σε ξένες και ελληνικές βιβλιοθήκες.
Συμμετοχή και έπαινο, από την Αμφικτιονία Ελληνισμού στον Έ παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό με θέμα «Αρχαίο Ελληνικό Μεγαλείο».
Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Ποιητικό διαγωνισμό για την επιστροφή των γλυπτών και μαρμάρων του Παρθενώνα με τίτλο: «Γλυπτών Παλιννόστησης», τα ποιήματα θα εκδοθούν σε βιβλίο για την προπαγάνδα, από τις εκδόσεις Αέναων!
Συμμετοχή και έπαινο, 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης του ομίλου: UNESCO ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Θέμα: «Μια ωδή στον Διονύσιο Σολωμό».
Έπαινο στα: «Καζαντζάκεια 2017», στην 39 Διεθνή γιορτή ποιητών , εκδήλωση μνήμης στον Νίκο Καζαντζάκη, έτος 2017 -60 χρόνια από τον θάνατό του, με το διήγημα: «ΟΛΑΚΕΡΗ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ»
Βραβείο πρωτοτυπίας, από την Αμφικτιονία Ελληνισμού, στον 6ος Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό για το ποίημα: «Ο Κράτς».
βραβείο Νεανικού διηγήματος:
Άκου τον θρήνο της σιωπής, από την UNESCO, Νοέμβριο 2017..
Bραβείο Γ’ Αμφικτυονίας Ελληνισμού, με το ποίημα : Σπείρα.
Βραβειο πρωτοτυπιας Η’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ με το ποίημα: Συνάντησα τον Αριστοτέλη.
Γ.Βραβειο στα: ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ 2017και 2018 κατηγορία Παραμύθι, τίτλος: «Ο γλάρος Ερμής».
Γ. Βραβειο στον Η’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Παραμύθι
Τίτλος παραμυθιού: « Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» όπου θα εκδοθεί από την Αμφικτιονία μαζί με τα δυο πρώτα.