ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ: «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ» ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Έγραψα το παραμύθι “Το μαγικό δάσος” επηρεασμένη από την Ιαπωνική ποίηση Haiku. Απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού για να έρθουν σε μια πρώτη επαφή και να μάθουν γι’ αυτό το είδος λόγου με έναν ευχάριστο τρόπο.
Πρόκειται για ένα πανέμορφο δάσος που φαίνεται σαν μαγικό γιατί σε μαγεύει με την ομορφιά του.
Οι τρεις βασικοί του ήρωες, τα ζώα (πουλί blujay, σαύρα και λαγό), είναι τόσο διαφορετικοί αλλά κάνουν τέλεια παρέα παρ όλες τις διαφορές τους.
Η φύση εξυμνείται μέσα από τα μικρά ποιήματα σε στυλ Haiku. Επίσης η διαφορετικότητα επισημαίνεται και πως όλοι μας έχουμε κάτι να προσφέρουμε παρότι διαφορετικοί. Είναι ένα ευχάριστο, χαρούμενο και αισιόδοξο παραμύθι όπως αρμόζει για παιδιά του δημοτικού.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ονομάζομαι Αναστασία Ιωακειμίδου. Γεννήθηκα και ζω στην Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Σπούδασα ψυχολογία στο Hellenic College στην Βοστώνη, Η.Π.Α. και έχω στην κατοχή μου και μεταπτυχιακό στην ψυχοθεραπεία από το Goldsmiths College, University of London, England. Έχω εξειδίκευση στην ειδική αγωγή στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος του εργαστηρίου συγγραφής “Αλάτι”. Εργάζομαι περίπου 18 χρόνια σε κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών. Είμαι παντρεμένη και έχω μια κόρη 10 χρονών.