Η Νίκη Σκουτέρη σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος Master of Science in Management of Educational Organisations  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής:  «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων». Έχει μετεκπαιδευθεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στην Π.Ε. Γ΄ Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος ημερίδες, σεμινάρια κι επιμορφώσεις ενώ έχει ολοκληρώσει και τα δύο επίπεδα «Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη». 
Έχει συμμετάσχει  με εργασίες ως εισηγήτρια σε συνέδρια τόσο εκπαιδευτικά όσο και λογοτεχνικά. 
Έχει αποσπάσει βραβεία , επαίνους και τιμητικές διακρίσεις τόσο στην ποίηση όσο και στην πεζογραφία σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό κι έντυπο τύπο. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συλλογικά έργα.
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει τρία παραμύθια ebook σε αυτοέκδοση στο easy writer ενώ το 2020 κυκλοφόρησε  το παραμύθι  της «Οι βοηθοί του Συρτούλη» από τις εκδόσεις  Ωρίωνας. 
Η παρούσα συλλογή  ποίησης: «150 Χαϊκού της καρδιάς και του μυαλού»  αποτελεί την πρώτη της προσπάθεια στον χώρο της ποίησης. 
Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά.