Η Νατάσσα Θάνου, γεννήθηκε στην Εύβοια, μια κρύα μέρα του Γενάρη, με το πρώτο ξύπνημα, του ήλιου, του ηλιάτορα και το τιτίβισμα των πουλιών, από τότε ο ήλιος όταν βγαίνει, φωτίζει, την καρδιά της και την πλημυρίζει,  με ενέργεια και δημιουργία. Όταν ο ήλιος χάνεται, η καρδιά της μαυρίζει και τότε έρχονται τα αστέρια …. Tελειώνοντας το Λύκειο Λ. Αιδηψού Ευβοίας, μπαίνει στα ΙΕΚ, αποκτά το δίπλωμα : «Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης» Και η δίψα της γνώσης συνεχίζεται με το Καποδιστριακό  για την προσχολική ηλικία και στην φιλοσοφία ….
Βιβλιογραφία: Όνειρα χαράς και λύπης: παιδικό παραμύθι σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, από της εκδόσεις: Φυλάτος
 Βιβλία της: σε ηλεκτρονική μορφή: Βραβείο λογοτεχνικού Διαγωνισμού με δωρεάν διάθεση τα: 
Δοκίμιο: Μή-νυ-μα τα SOS…: http://www.easyriter.gr/ebooks/ item/533
Διήγημα: Η μάσκα της χαράς: http: //www.easywriter.gr/ebooks/ item/398 
Διήγημα: Σκιές του παρελθόντος : http://www.easywriter.gr/ebooks/item/1381
Παραμύθια:
Ο ευχούλης:  http://www.easywriter.gr/ebooks/item/782
Ειρηνούλα: http:/www.easywriter.gr/ebooks/item/461
O Φωτεινός Βασιλιάς: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/462 
Ο μικροβιούλης-ουλης : http://www.easywriter.gr/ebooks/item/3109
Τιμώμενα: Μπερ-δο-μύθια: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/782
Δόνα Λαμπηδόνα: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/767 {Γ’ Βραβείο, πεζογραφήματος διηγήματος, από την UNESCO} στις 14 Νοεμβρίου 2015, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Το φτερούγισμα της χαράς: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/3115
Το ιπποποταμάκι με το σορτσάκι: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/3075
Το ευγενικό κοτοπουλάκι!!: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/3074
Η Πασχαλίτσα –Λίτσα: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/3072
Η γελαστή Αποκριά!!: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/3071
Η νεράιδα της χαράς:  http://www.easywriter.gr/ebooks/item/3059
Το τραυματισμένο λαγουδάκι: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/3058
Αράδνη και Αζώρ:  http://www.easywriter.gr/ebooks/item/3057
Η ανεμώνα: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/2814
Ο γλάρος Ερμής: Βραβείο Λογοτεχνικού διαγωνισμού :Κέφαλος  http://www.easywriter.gr/ebooks/item/2742 
Το δελφινάκι: http://www.easywriter.gr/ebooks/item/2813
Συμμετοχές στην ποίηση:
Συμμετοχή, με ποίημα που πήρε έπαινο με θέμα :το αρχαίο μεγαλείο σε Λογοτεχνικό τόμο, καθώς και το Ανθολόγιο της Αμφικτιονίας Ελληνισμού, όπου διατίθεται σε ξένες και Ελληνικές Βιβλιοθήκες. Συμμετοχή με 10 ποιήματα στην ποιητική συλλογή της UNESCO: Σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές, όπου θα διατίθεται σε ξένες και ελληνικές βιβλιοθήκες. Συμμετοχή και έπαινο, από την Αμφικτιονία Ελληνισμού στον Έ παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό με θέμα «Αρχαίο Ελληνικό Μεγαλείο». Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Ποιητικό διαγωνισμό για την επιστροφή των γλυπτών και μαρμάρων του Παρθενώνα με τίτλο: «Γλυπτών Παλιννόστησης», τα ποιήματα θα εκδοθούν σε βιβλίο για την προπαγάνδα, από τις εκδόσεις Αέναων! Συμμετοχή και έπαινο, 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης του ομίλου: UNESCO ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Θέμα: «Μια ωδή στον Διονύσιο Σολωμό». Έπαινο στα: «Καζαντζάκεια 2017», στην 39 Διεθνή γιορτή ποιητών, εκδήλωση μνήμης στον Νίκο Καζαντζάκη, έτος 2017 -60 χρόνια από τον θάνατό του, με το διήγημα: «ΟΛΑΚΕΡΗ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ» Βραβείο πρωτοτυπίας, από την Αμφικτιονία Ελληνισμού, στον 6ος Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό για το ποίημα: «Ο Κράτς». βραβείο Νεανικού διηγήματος: Άκου τον θρήνο της σιωπής, από την UNESCO, Νοέμβριο 2017.. Bραβείο Γ΄ Αμφικτυονίας Ελληνισμού, με το ποίημα : Σπείρα. Βραβείο πρωτοτυπίας Η’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ με το ποίημα: Συνάντησα τον Αριστοτέλη. Γ΄ Βραβείο στα: ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΣ 2017 και 2018 κατηγορία Παραμύθι, τίτλος: «Ο γλάρος Ερμής». Γ. Βραβείο στον Η’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Παραμύθι Τίτλος παραμυθιού: « Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» και στην ποίηση με το ποίημα: «Συνάντησα τον Αριστοτέλη» και το 2019 παίρνει από την ΕΠΟΚ το βραβείο παραμυθιού με τίτλο: «Ο γίγαντας του κάστρου» το βραβείο: «ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ» με το ποίημα: «Αμφικτιονία Ελληνισμού».