Η Όλγα Δημοσθένους Καλύβα γεννήθηκε και ζει στο Προάστιο Καρδίτσας. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει λάβει τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Νέας Κίνησης Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης ( Νε.Κί.Λ.Θ.) το 1996. Έχει βραβευτεί στον 13ο Διαγωνισμό Ποίησης Βόλου σε τρία έργα της με το 2ο βραβείο και στον 14ο Διαγωνισμό Ποίησης Βόλου με το 1ο βραβείο και το 2ο βραβείο. Το ποίημά της με τον τίτλο: «ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ» έχει μελοποιηθεί από τον κ. Γ. Φουντούλη και κυκλοφορεί από τις 10/07/2020.
Της έχουν απονεμηθεί το βραβείο «ΑΙΣΧΥΛΟΣ» για τη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κ. Π. Καβάφης 2018 με την ποιητική συλλογή: «Στεντόρειοι Ψιθυρισμοί» και το βραβείο «ΣΑΠΦΩ» για τη συμμετοχή της στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κ. Π. Καβάφης 2019 με την ποιητική συλλογή: «Κρινανθώνος Ενστάλαξις».
Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις στον ελεύθερο κι έμμετρο στίχο και τιμητικούς επαίνους σε ποίηση χαϊκού και σε μουσικό στίχο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης Κέφαλος και τα ποιήματά της συμπεριλαμβάνονται στο συλλεκτικό τόμο του διαγωνισμού.
Έχει συμπεριληφθεί ποίημά της στην ποιητική συλλογή με τα 150 βραβευμένα ποιήματα του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης των εκδόσεων Κοράλλι.