1ος Πανελλήνιος Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός «Κέφαλος»


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


1. Το περιοδικό: «Κέφαλος - Το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς» και ο εκδοτικός οίκος: «Εκδόσεις Κέφαλος» προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό «Κέφαλος».

2. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι δύο:

α. Ζωγραφική

β. Φωτογραφία

3. Στην κατηγορία της ζωγραφικής μπορείτε να συμμετάσχετε με ένα έργο σας, ανεξαρτήτου τεχνοτροπίας και με ελεύθερο θέμα. Θα πρέπει το έργο να τα φωτογραφίσετε και να μας το στείλετε σε μία φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας (.jpeg).

4. Στην κατηγορία της φωτογραφίας μπορείτε να συμμετάσχετε με μία έως δύο φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας (.jpeg) και με ελεύθερο θέμα, είτε σε μία είτε και στις δύο από τις εξής υποκατηγορίες: α. Έγχρωμη Φωτογραφία και β. Ασπρόμαυρη Φωτογραφία.   

5. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν: 

  1. Ενήλικες από 18 ετών και άνω
  2. Μαθητές Λυκείου

6. Μπορείτε να στείλετε τα αρχεία του έργου ή των έργων σας μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή του wetransfer.com (για μεγάλα αρχεία) στο email: kefalos.texnes@gmail.com σε μορφή ψηφιακής εικόνας (.jpeg) μέχρι τις  10 Ιανουαρίου 2022. Μαζί να αποσταλούν σε ένα αρχείο word ή pdf τα εξής  στοιχεία: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, email, τίτλος έργου, διαστάσεις (για τη ζωγραφική), τεχνοτροπία (για τη ζωγραφική) και έτος πραγματοποίησης.

7. Θ' απονεμηθούν: 

  • Στην κατηγορία ενηλίκων από 18 ετών και άνω: τρία βραβεία, τρεις έπαινοι και τρεις τιμητικές διακρίσεις. Όσοι δεν διακριθούν θα λάβουν τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους ως αναμνηστικό.
  • Στην κατηγορία μαθητών λυκείου: τρία βραβεία και τρεις έπαινοι. Όσοι δεν διακριθούν θα λάβουν τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους ως αναμνηστικό.

8. Μέλη της κριτικής επιτροπής ορίζονται οι εξής:

  • Νίκος Κοτταρίδης, Εικαστικός, Καθηγητής, Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Κύπρου, Κάτοχος Μεταπτυχιακού στη Θεολογία της Εικόνας.
  • Λεόντιος Πετμεζάς, Πρόεδρος Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «Ο Απελλής», Σύγχρονος θεωρητικός, Ιστορικός τέχνης, Βιβλιοκριτικός, Συγγραφέας & Δημοσιογράφος
  • Σπυρίδων Τρούσας, Ζωγράφος-Λογοτέχνης-Απόφοιτος Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου

9. Τα αποτελέσματα θ' ανακοινωθούν το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου του 2022.

10. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο στην Αθήνα τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2022, ανάλογα με το πότε θ' αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για το καλοκαίρι. Όλα τα διακριθέντα έργα και τα έργα που θα επιλέξει η επιτροπή από τα μη διακριθέντα, θα παρουσιαστούν εκείνη την ημέρα στην καλλιτεχνική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της απονομής. 


Ο Εκδότης

Πλούταρχος Πάστρας