Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Η αλήθεια μου» είναι μια συλλογή ποιημάτων και δοκιμίων, τα οποία παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά στη λογική ενός δημιουργικού ημερολογίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Κάθε επιμέρους έργο αναφέρεται σε συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς που γεννιούνται με την εξέλιξη της πανδημίας.
Είναι ένα ταξίδι στον μπερδεμένο συναισθηματικό κόσμο ενός νέου κοριτσιού που ενηλικιώνεται εν μέσω του κορωνοϊού, ακροβατεί ανά-μεσα στα όνειρα και τις απογοητεύσεις, τον φόβο και την αγάπη για τη ζωή, τη νοσταλγία για το «πριν» και την ελπίδα για το «μετά».
Όσο περνούν οι μήνες, τα συναισθήματα ωριμάζουν και μέσα από τις δυσκολίες χτίζεται σταδιακά η ψυχική ανθεκτικότητα και η αισιοδοξία για ό,τι πρόκειται να φέρει η αυριανή μέρα.

Λίγα λόγια για την Ίριδα Αικατερίνη Καμπέρογλου

Ονομάζομαι Ίριδα Αικατερίνη Καμπέρογλου, είμαι 19 ετών και μένω στην Αθήνα.
Είμαι φοιτήτρια της Νομικής σχολής του ΕΚΠΑ, στην οποία εισήχθησα το 2020 στην πρώτη θέση μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Έχω συμμετάσχει και διακριθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα: Euroscola, European Youth Parliament και σε προσομοιώσεις του ΟΗΕ. Είμαι μέλος της ομάδας της Νομικής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης για το δίκαιο της θάλασσας (NILOS moot court 2022).
Ασχολούμαι με τη συγγραφή από πολύ μικρή ηλικία και έχω γράψει δύο μυθιστορήματα, «Αισιοδοξία» (2014) και «Λευκή Σελίδα» (2017).
Διηγήματά μου έχουν βραβευτεί στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό των ΕΛΤΑ (2017), του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών (2016, 3ο βρα- βείο και 2018, 1ο βραβείο), του Δήμου Βύρωνα (1ο βραβείο, 2019), ενώ δοκίμιό μου έχει λάβει έπαινο στον παγκόσμιο διαγωνισμό φιλοσοφικού δοκιμίου του Συλλόγου Λόγου, Μουσικής και Τέχνης «Λίνος» (2020). Τα παραπάνω έργα έχουν εκδοθεί στις συλλογές «Όσα φέρνει ο Ταχυδρόμος», «Τα ρόδα της αυγής», «Ρινόκερος και Φοίνικας» και «Πολύπτυχον: απάνθισμα πνεύματος» αντίστοιχα. Επίσης, το διήγημά μου με τίτλο «Τάρτα Λεμόνι» έχει εκδοθεί στο «Ανθολόγιο διηγήματος 2020» από τις εκδόσεις Όστρια.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Ποίηση
Σελίδες: 46
Διαστάσεις: 14,8x21 cm
ISBN: 978-618-5597-33-7
Τιμή: 12,72 ευρώ
Εκδότης: Εκδόσεις Κέφαλος

Το βιβλίο: «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ - Ένα ημερολόγιο σε καιρό πανδημίας», μπορείτε να το προμηθευτείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Κέφαλος: www.ekdoseiskefalos.gr για αποστολές σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΣ
Βιβλία που γράφουν ιστορία!