ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Σκοπός του ετήσιου διήμερου «ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ» που διοργανώνουν οι Εκδόσεις Κέφαλος και το περιοδικό «Κέφαλος - Λογοτεχνικό Περιοδικό Κεφαλονιάς», με σύνθημα: «Ο ΛΟΓΟΣ... ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ!», είναι ο εορτασμός της ημέρας που είναι αφιερωμένη στην ποίηση, δηλαδή την καθιερωμένη πλέον στο λογοτεχνικό κόσμο: «Γιορτή της ποίησης» στις 21 Μαρτίου κάθε έτους.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείτε διαδικτυακά από το 2020, αίροντας τα δεσμά των «αποστάσεων» και η κάθε ποιήτρια και ο κάθε ποιητής συμμετέχει ενεργά και διαδραστικά από όποιο σημείο της Ελλάδας, της Κύπρου και του κόσμου εάν βρίσκεται, απαγγέλοντας τα ποιηματά τους.
Επίσης, στο πλαίσιο το Φεστιβάλ, πραγματοποιείται κάθε χρόνο και «Καλλιτεχνική διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής, σκίτσου και φωτογραφίας», στην οποία συμμετέχουν ζωγράφοι, φωτογράφοι και γενικότερα καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο
Τέλος, ως επιστέγασμα αυτής της μεγάλης γιορτής για την ποίηση και τις τέχνες, κυκλοφορεί ένα έντυπο «Ποιητικό Λεύκωμα», στο οποίο δημοσιεύονται από τους συμμετέχοντες ποιητές και καλλιτέχνες: α. με ποιήματα, β. δοκίμια, μελέτες και άρθρα για την ποίηση ή για κάποιον ποιητή, γ. φωτογραφίες, δ. πίνακες ζωγραφικής και ε. σκίτσα. Το λεύκωμα εκδίδεται κάθε Μάιο ως συλλεκτική έκδοση για τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.