Μια ακόμη εκδήλωση του εκδοτικού μας οίκου, Εκδόσεις Κέφαλος, αυτή την εβδομάδα για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου: Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΗΣ, της συγγραφέως μας Μαρίας Σκούλου. 

Στην εκδήλωση μας συμμετείχε το τμήμα Μουσικής Προπαιδείας Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας, ενώ μας τίμησε παράλληλα με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας κ. Γιώργος Γερολυμάτος. 

Χορηγοί επικοινωνίας στην εκδήλωση ήταν: το λογοτεχνικό περιοδικό "Κέφαλος - Λογοτεχνικό Περιοδικό Κεφαλονιάς" και η εφημερίδα "Ελεύθερη Άποψη Γαλατσίου".


ΟΜΙΛΙΑ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΠΑΣΤΡΑ - ΕΚΔΟΤΗ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ


Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα, ως εκδότης των Εκδόσεων Κέφαλος, να σας καλωσορίζω στην παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της αγαπητής μας συγγραφέως, Μαρίας Σκούλου, με τίτλο «Η κυρία Τούλα και ο θίασός της».

Η Μαρία Σκούλου δεν είναι απλώς μία συγγραφέας, αλλά μία στενή συνεργάτιδα και φίλη των Εκδόσεων Κέφαλος. Εδώ και πέντε χρόνια έχουμε την ευλογία να συνεργαζόμαστε μαζί της, και σε αυτό το διάστημα έχουμε εκδώσει τέσσερα υπέροχα βιβλία της. Η συνεργασία μας αυτή δεν είναι μόνο επαγγελματική, αλλά και βαθιά πνευματική, και αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης και περηφάνιας.

Το βιβλίο «Η κυρία Τούλα και ο θίασός της» είναι ένα ακόμη διαμάντι στη συλλογή της Μαρίας Σκούλου. Μέσα από τους ήρωες του βιβλίου, που εκπροσωπούν τόσο τον άνθρωπο, όσο και τη φύση, δημιουργεί ένα κολλάζ τριών ιστοριών που μιλάνε μέσα στην καρδιά των παιδιών, με την αλληλεγγύη να έχει τον κύριο λόγο στα ηθικά διδάγματα αυτών των ιστοριών. Φυσικά όλα αυτά τα μικρά παραμυθάκια, ήρθε να αγκαλιάσει για ακόμη μία φορά η εξαιρετική εικονογράφηση της εικονογράφου μας, Βάσιας Παπαδοπούλου, που με την εικαστική της δεινότητα στον τομέα της εικονογράφησης, μας χάρισε μία οπτική-εικονοπλαστική αφήγηση που ήρθε να συμπληρώσει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Η Μαρία Σκούλου έχει τη μοναδική ικανότητα να δημιουργεί χαρακτήρες που μένουν αξέχαστοι και ιστορίες που συναρπάζουν και διδάσκουν. Κάθε βιβλίο της είναι ένα ταξίδι, μια περιπέτεια που μας καλεί να ανακαλύψουμε νέους κόσμους και να γνωρίσουμε υπέροχες προσωπικότητες. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και για τη δυνατότητα που μας δίνει να συμμετέχουμε σε αυτό το δημιουργικό της ταξίδι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ σήμερα, για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Η παρουσία σας δίνει δύναμη σε εμάς και στη συγγραφέα μας να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να προσφέρουμε ποιοτικά βιβλία που εμπνέουν και ψυχαγωγούν.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μαρία Σκούλου για την αδιάκοπη συνεργασία και την αφοσίωσή της. Είναι τιμή μας που είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το υπέροχο ταξίδι και ανυπομονούμε για τα επόμενα έργα που θα δημιουργήσετε.

Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι να απολαύσετε την παρουσίαση του βιβλίου: «Η κυρία Τούλα και ο θίασός της». Σας προσκαλώ να αφεθείτε στη μαγεία της αφήγησης και να ανακαλύψετε μαζί μας την υπέροχη αυτή ιστορία.